20 Вересня, 2024 9:34 pm

Стpашніше за холод і темpяву. Укpаїнців попеpедили, що чеpез відключення є pизик сеpйознішої пpоблеми, ніж опалення

Страшніше за холод і темряву.

Українців попередили, що через відключення є ризик серйознішої проблеми, ніж опалення.

Відключення електроенергії та порушення належного водопостачання можуть спровокувати в Україні спалах холери та інших захворювань.

Після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС були побоювання, що може бути спалах сибірської виразки, гепатиту або холери. Зараз ситуація не менш критична.

Про це в интерв’ю ВВС Україна заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. «Є відключення енергоживлення, атаки на енергетику.

Коли відключають електрику, часто зупиняється водопостачання», — наголосив міністр, зазначивши при цьому, що зупинка водопостачання на тривалий термін і подальший запуск може призводити до того, що водний шлях передачі інфекційних проб може вийти на перше місце.

«Ми вже фіксували в минулому році, й в цьому були спалахи вірусного гепатиту А, який пов’язаний з водою. Тому центри контролю профілактики, комунальні служби працюють в інтенсивному режимі, щоб запобігати поширенню інфекції.

Є гастроентероколіти, невстановленої етіології. Випадків холери, слава Богу, немає. Але потенційно система вже розуміє, що розпочався епідемічний сезон.

Є зростання кількості кашлюку, і тут ми знову звертаємось до всіх — під час війни вакцинацією не потрібно нехтувати. Варто знайти можливість піти до свого сімейного лікаря, щоб надолужили всі пропущені щеплення», — наголосив міністр.

Відповідачи на питання щодо найбільшої загрози через відключення, Ляшко зазначив: «Загрожують ті інфекційні хвороби, які можуть передаватися при недотриманні банальних норм гігієни.

Коли не помили фрукти, не помили руки, не помили ще щось. Це гепатити, і та ж сама холера. Це ботулізм — немає електрики, виникають порушення умов зберігання.

Це все може призводити до появи інфекційних захворювань або харчових отруєнь».

Щодо того, чи є зараз в Україні загроза холери, міністр наголосив: «Звичайно.

Зараз ми якраз перебуваємо в епідемічному сезоні, це для нас одна із таких тригерних точок, над якими ми працюємо».

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.