5 Жовтня, 2024 8:12 pm

ВЛК пpоходити не потpібно. Чоловіків поpадували, але пoщастить не вcім – лише дві категоpії

ВЛК пpоходити не потpібно.

Чоловіків поpадували, але пoщастить не вcім – лише дві категоpії.

У Кабміні визначили, кому не потрібно проходити ВЛК – пощастить двом категоріям.

Призовникам, яким не виповнилося 25 років, та військовозобов’язаним, яких бронюють від мобілізації, не обов’язково проходити військово-лікарську комісію (ВЛК).

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №675, опублікованій на сайті уряду.

Постановою Кабміну визначено, що під час дії військового стану призовників до 25 років можуть направити на ВЛК для проходження медичного огляду лише за умови, що вони добровільно йдуть на військову службу.

В іншому випадку військовозобов’язаних, яким не виповнилося 25 років, на ВЛК не спрямовуватимуть.

Цією ж ухвалою визначено, що процедура відстрочення від призову під час мобілізації у зв’язку з бронюванням також не передбачає направлення на ВЛК для проходження медогляду.

Призовників можуть направити на медогляд лише за умови, що вони йдуть добровольцями до армії.

Також у постанові 560 від 16 травня вказано що військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.