20 Вересня, 2024 9:55 am

Тpетя гpупа кpові: чому її називають “кpов’ю мігpантів”.

Понад 40% американських мільйонерів мають саме третю групу крові.

Науковці давно дійшли висновків, що поділ крові на групи стався внаслідок еволюційних процесів. Вважається, що перша група крові – найдавніша. Її володарі — наші далекі предки-мисливці, кочували по планеті мільйони років тому за стадами тварин.

Згодом від них відокремилася частина людей, які вирішили осісти і стали хліборобами. Раціон, що змінився, позначився і на складі крові — так з’явилася друга група.

Першими носіями третьої групи крові, ймовірно, стали мігранти та мандрівники, які вирушили на освоєння нових земель. Завдяки мутаціям, що виникли в організмі в нових умовах, з’явилася нова група крові. Четверта ж, схоже, є наймолодшою, яка виділилася відносно недавно — лише кілька тисяч років тому.

Третя група крові, що зустрічається у 11% населення планети, виявилася найбільш загадковою. Вчені досі сперечаються про її походження.

За однією з версій, вся справа в мутаціях кочових племен представників монголоїдної раси. Іншою — носіями третьої групи стали нащадки євреїв, що з’явилися після виходу з Єгипту.

До речі, саме серед євреїв відсоток володарів третьої групи крові найвищий.

Науковці припускають, що кров третьої групи вперше сформувалася 15 000 — 10 000 років тому у високогірних племен, що мешкали в Гімалаях. Причиною появи на їхню думку були не випадкові мутації, а кровозмішувальні зв’язки з інопланетянами. Схожої версії дотримуються фахівці з Токійського університету Японії.

Вони вважають, що переселенці з африканського континенту, які мігрували у високогір’я, стали першими носіями третьої групи.

За роки досліджень вчені з’ясували, що володарі крові третьої групи мають низку особливостей.

Наприклад, вони краще за інших пристосовуються до змін клімату, ця якість, мабуть, дісталася їм від предків кочівників. Також ці люди активні, бадьорі, мобільні та успішні. За статистикою, понад 40% американських мільйонерів — володарі третьої групи крові.

Втім, є інші нюанси, пов’язані з генетикою. Так, саме власники третьої групи схильні до серцево-судинних захворювань, діабету, хвороб органів дихання та різних інфекцій.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.