21 Вересня, 2024 7:50 pm

Кучма пpо ідею пеpемир’я з pосією: В нас не бокс, нa нас нaпав бoжевільний озвіpілий мaніяк

Другий президент України Леонід Кучма різко розкритикував ідею перемир’я з росією, порівнявши країну-агресора з «маніяком», який прагне вбивати.

«Коли нас закликають припинити боротьбу, щоб не було жертв — складається враження, що це боксера закликають припинити двобій із суперником, сильнішим за нього.

Мовляв — зупинись, і не буде більше крові з носу, нових синців… Якщо боксер зупиниться — так і буде.

Але в нас не бокс, на нас напав божевільний озвірілий маніяк, для якого немає правил і який прийшов не боксувати, а вбивати, чого вже навіть не приховує росія. Маніяк не зупиниться», — заявив Кучма в інтерв’ю японському новинному агентству Kyodo News.

Він також наголосив, що «перемир’я» залишило б під владою Москви окуповані території на сході та півдні України.

«Ви готові кинути наших людей наодинці з тими, хто випалює там зараз усі прояви українського, хто встановив там режим політичного терору гірший, ніж в самій росії, хто, зрештою, здатний на відкритий геноцид, як у Бучі? Ви — готові? Ми — ні!» — сказав другий президент України.

Кучма також констатував, що припинити боротьбу з російським диктатором володимиром путіним означало б сприяти його імперсько-реваншистським планам.

«Згадайте, як згода Заходу на анексію Гітлером Судетської області обернулась повною окупацією Чехословаччини, а далі – нападом на Польщу вже з використанням промислового потенціалу Чехії.

Для путіна така тактика (як свого часу було й для Гітлера) — це підсилення його потенціалу для ведення війни.

Адже його режим на тимчасово окупованих українських територіях вже проводить тотальну насильницьку мобілізацію українців, стравлюючи їх на братовбивство та погрожуючи іншим європейським країнам», — зазначив він.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.