19 Вересня, 2024 1:39 am

Роciя вночі атaкувала Укpаїну! На Полтавщині та Дніпpовщині влучання, у великому міcті ввoдять вiялові вiдключення електpики

Ввечері п’ятниці, 2 лютого, окупанти розпочали комбінований обстріл України. У результаті “шахеди” атакували Полтавську і Дніпропетровську області. Кривий Ріг частково залишився без світла і води, там запровадили графік аварійних відключень електроенергії

Пуск “шахедів”

Після 20:30 Повітряні сили повідомили про загрозу ударних БПЛА. Російські терористи запустили “шахеди” з південного напрямку.

За вектором руху “шахеди” рухались через Миколаївську, Одеську, Кіровоградську, Черкаську, Київську, Вінницьку та Житомирську області.

Станом на 23:07 відомо про “шахеди” на півночі Вінниччини та на півдні Київщини – курсом на Житомирщину.

Після 23:40 ПС відзвітували про нові групи ударних БПЛА на півночі Херсонщині: рухаються у напрямку Дніпропетровщини, Кривого Рогу. “Шахеди”, які фіксують на півдні Житомирщини, прямують на Житомир!

О 00:21 Повітряні сили повідомили про відбій загрози ударних БПЛА.

Вибухи на Полтавщині
Близько 22:00 Повітряні сили повідомили про ракетну загрозу на північному сході України. Ракету зафіксували курсом на Миргород, після цього прогриміли вибухи.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін заявив, що є влучання в Миргородському районі. На щастя, обійшлось без постраждалих.

Повторний удар “шахедів”
О 01:06 стало відомо про нову групу “шахедів” на півночі Херсонщини, які рухаються у напрямку Дніпропетровщини. Близько 01:30 у цьому ж напрямку було запущено ще одну групу ударних дронів.

Також безпілотники курсували з Дніпропетровщини у напрямку Кривого Рогу.

О 02:25 військові уточнили, що кілька нових груп “шахедів” на Херсонщині і рухаються на північ. Решта – на Дніпропетровщині курсом на Кривий Ріг.

Близько 03:00 пролунав відбій загрози ударних БПЛА.

Влучання на Дніпропетровщині, відключення світла у Кривому Розі
За даними очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, російські окупанти вночі атакували безпілотниками Криворізький район.

П’ять “шахедів” вдалося знищити силам ПВК “Схід”, проте сталося і кілька влучань.

У районі виникли дві пожежі. Без світла залишилися майже 15 тисяч людей та дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43 тисячі абонентів.

Крім того, у місті частково знеструмлений швидкісний трамвай, а деякі родини залишилися без водопостачання.

Як згодом повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, у місті енергетики вводять графіки аварійних відключень за тим алгоритмом, що був торік під час блекаутів. Це призведе, зокрема до зупинки швидкісного трамвая.

За його словами, частина цивільної й критичної інфраструктури переходить на живлення з генераторів. Вілкул зауважив, що також матимуть місце віялові перебої з електропостачанням та зв’язком.

Вілкул додав, що в місті діють 213 “Пунктів незламності”, в яких можна зарядити телефон, зігрітися та отримати допомогу під час блекауту. Знайти найближчий пункт можна за посиланням.

У міністерстві енергетики підтвердили удар росіян по енергетичній інфраструктурі Дніпропетровської області. За їхніми даними, внаслідок атаки БПЛА сталася пожежа на одній із підстанцій НЕК “Укренерго”.

Також через обстріл були тимчасові порушення у роботі одного з об’єктів генерації електроенергії. Сталися відключення повітряних ліній електропередачі. Атака призвела до відключень споживачів.

У Міненерго додають, що станом на 7:30 ранку без світла залишалися 7,5 тисяч абонентів у м. Кривий Ріг. Критична інфраструктура заживлена.

“Триває огляд та уточнення інформації про наслідки атаки. Енергетики працюють над відновленням електропостачання”, – наголошують у міністерстві.

Крім того, очільник ОВА також додав, що цієї ночі агресор обстріляв з артилерії й Нікопольщину. Там пошкоджено 2 приватні будинки, господарську споруду, лінію електропередач. За словами Лисака, всюди минулося без загиблих та постраждалих.

Також, рф завдала ударів ФАБ-500 по житловому масиву у Куп’янську вранці 3 лютого, повідомив начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

На місці влучання авіабомби утворилася вирва. Пошкоджені лінія електропередач, дев’ятиповерхівка, щонайменше 10 будинків, зазначив Тимошко. Інформації про поранених немає

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.