19 Вересня, 2024 9:44 pm

Пoлу Огілві 54 роки. Він з Лoндона, батьки – з Ямaйки. Вoював за Укpаїну. Пiд час гоcпіталізації піcля важкого поpанення пoчав…

Поки людина не здається, вона сильніша своєї долі.

Еріх Марія Ремарк

Полу Огілві 54 роки. Він з Лондона, батьки – з Ямайки. Воював за Україну. Під час госпіталізації після важкого поранення почав вивчати українську мову. Приділяє цьому дві години на день.

Чоловік приїхав в Україну , бо вважає, що якщо зло не зупинити тут, воно розповзеться світом. Воював в складі 10 окремої гірськоштурмовоі бригади «Едельвейс», був поранений під Соледаром в серпні 2022 при виконанні бойового завдання.

Після пострілу з російського танку осколок пройшов наскрізь через гомілку, вибивши фрагмент кістки. З цим пораненням йому довелось пролежати на ворожій території 5 годин.

Над ним кружляв дрон, і таки скинув вибухівку. Каска захистила йому обличчя, але вибила зуби, також боєць отримав струс мозку. Каже, що каска була розтрощена вщент, але врятувала його життя.

Побратими повернулись за військовим, доправили його до санітарної частини. Потім була перша операція в Києві і наступні – в Тернополі – зі встановленням імпланта та відновленням функції кінцівки.

Зараз Пол проходить реабілітацію і чекає на наступну операцію, після чого планує повертатись на фронт. Каже, що тепер це його персональна образа на рysьkuх.

Продовжує вивчати українську.

(За матеріалами Боротьба за Україну/Fight for Ukraine)

Дмитрий Чекалкин

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.