19 Вересня, 2024 2:07 am

Сьoгодні пpочитав зaголовок “Окупaнти пpодовжують м’яcні штуpми Авдiївки”. І ось що я вам хочу сказати…

Подаємо мовою оригіналу:

Ігор Криворучко

Сьогодні прочитав заголовок “Окупанти продовжують м’ясні штурми Авдіївки”

Використання такого художнього образу створює ілюзію повної безпеки. Здається, що питання нашої перемоги неминуче, це лише питання часу.

Не знаю як у вас, а в моїй голові одразу виникає картинка, ніби як в кіно чи комп’ютерних іграх про зомбі або ж героїчні кадри про другу світову радянського кінематографу.

Може здатися, що орки десь збираються великою групою, а потім просто намагаються швидко бігти вперед намагаючись застрибнути в наші окопи. Із заздалегідь пристьобнутими штик-ножами, криками “за путіна”, з обов’язковим чуваком, який бігтиме з російською ганчіркою та наміром героїчно її встановити наче над Рейхстагом прийнявши позу пам’ятника.

Ми в цей час, немов Сільвестр Сталоне в фільмі “Рембо”, оголені по пояс і намащені олією для блиску м’язів ведемо вогонь по супостату з важких кулеметів. На обличчях білосніжні посмішки, щоки в “опасних” чорних полосах імітуючих камуфляж (нажаль не знаю як цей гуталін називається), ну і довкола грудних м’язів навхрест йдуть дві кулеметні стрічки.

Але в реальності таких “командос” не існує. Більше того, не можна говорити взагалі про якусь конкретну тактику. Нажаль, ворог достатньо креативний в своїх атаках, підготовлений, спирається на числену підтримку усіх видів артилерії та масово використовує FPV.

Буває, що намагаються зробити наліт кількома БМП і просто викосити посадку поки не зайде піхота, буває намагаються прорвати лінію оборони колоною. Іноді намагаються з техніки висаджувати десант, іноді піхота намагається без техніки підійти приховано. Одна група може нав’язувати бій по центру, інша приховано підповзати з флангу. Можуть постійно атакувати хвилями в одному напрямку, допоки повністю не виснажать боєкомплект захисників і не наблизяться на відстань кидка гранати. Ходять і посадками, і полем, і болотом крізь очерет.

Зазвичай атаки здійснюються під прикриттям масованих та одночасних обстрілів артилерії, танків, мінометів та СПГ. На жаль, ми таку щільність роботи собі дозволити не можемо.

Утримання лінії фронту здійснюється надважкими зусиллями – численими втратами бійців та техніки.

Автори, які пишуть подібні заголовки, або живуть в світі де існують рожеві поні та чарівні єдинороги, або ж свідомі шкідники.

До нашої перемоги ще надзвичайно далеко – це якщо висловлюватися оптимістично, тактовно та цензурно.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.