8 Вересня, 2024 12:55 am

Ізpаїль завдав удаpів по об’єктах Хeзболли в Лiвані! Туpеччина виступила з новою теpміновою заявою

Армія оборони Ізраїлю продовжує наземну операцію проти терористичної організації ХАМАС у секторі Гази.

Також ЦАХАЛ періодично завдає ударів по позиціях бойовиків Хезболли у прикордонних районах Лівану.

Ізраїльські війська ведуть вогонь по позиціях ліванських бойовиків у відповідь на мінометні та ракетні обстріли на півночі Ізраїлю. OBOZ.UA зібрав ключові факти про палестино-ізраїльський конфлікт на ранок 31 жовтня.

У ЦАХАЛ заявили, що удару на півдні Лівану було завдано по військовій інфраструктурі, що належить терористичному угрупованню Хезболла. Зокрема, було знищено озброєння бойовиків.

“Деякий час тому винищувачі атакували інфраструктуру терористичної організації Хезболла на території Лівану.

Серед інфраструктур, що зазнали атаки, було знищено озброєння, позиції та об’єкти, що використовуються організацією”, – йдеться в повідомленні ЦАХАЛ.

Ізраїльські війська продовжують знищувати керівний склад терористичного угруповання ХАМАС.

Операції проводяться не тільки в секторі Гази, а й у центральній частині Західного берега річки Йордан біля так званої Палестинської автономії. Під час відпрацювання ЦАХАЛ завдав удару по будинку офіційного представника ХАМАС Салеха аль-Арурі, в місті Арура недалеко від Рамаллаха.

Ізраїль завдав ударів по об’єктах Хезболли в Лівані, Туреччина виступила з новою заявою. Ключові факти
Водночас поки більшість країн цивілізованого світу підтримує наміри Армії оборони Ізраїлю раз і назавжди покінчити з терористичним рухом ХАМАС, Туреччина жорстко засуджує дії ЦАХАЛ у секторі Гази. Зокрема, в Анкарі звинувачують ізраїльську армію в бомбардуваннях цивільних об’єктів.

Напередодні турецькі ЗМІ заявили, що ЦАХАЛ нібито розбомбив лікарню, що фінансується Туреччиною, в секторі Гази. Міністерство закордонних справ Туреччини виступило із заявою, в якій засуджує удар по лікарні.

“Оскільки вся необхідна інформація, зокрема координати закладу, що розглядається, – єдиної онкологічної лікарні в Газі – була заздалегідь передана ізраїльській владі, пояснення такого нападу немає”, – йдеться в заяві.

Що буде з Україною, якщо Росія візьме верх – експерт попередив

Що Росія зробить з Україною у разі перемоги

Що Ляшко має на фронті: спливла несподівана правда
Також в Анкарі завили, що “облога та нелюдські напади” спрямовані на те, щоб позбавити палестинський народ у Газі його основних прав. Турецьке дипломатичне відомство додало, що Ізраїль “грубо порушує міжнародне право”, та закликало припинити масові бомбардування в Газі. Примітно, що в ЦАХАЛ поки що не коментували удар по турецько-палестинській лікарні. Проте раніше в Армії оборони Ізраїлю неодноразово говорили, що терористи ХАМАС використовують цивільні об’єкти, зокрема лікарні у військових цілях.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.