16 Вересня, 2024 8:24 pm

Щoйно! МЗС Польщі теpміново викликало посла Укpаїни: у чому пpичина

Посла України у Польщі Василя Зварича терміново викликали до Міністерства закордонних справ. Причиною цього стали слова Володимира Зеленського під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН.

Про виклик українського посла інформує пресслужба МЗС Польщі. У заяві також висловили “рішучий протест”, передає 24 Канал.

У Польщі заявили про “тиск”.

В опублікованій заяві заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський висловив “рішучий протест”. Приводом для цього стали слова Володимира Зеленського під час виступу на Генасамблеї ООН.

Яблонський заявив, що такі тези є “неправильними стосовно Польщі та особливо неправомірними щодо країни, яка підтримує Україну з перших днів війни”.

Крім того, Яблонський повідомив про “тиск на Польщу на багатосторонніх форумах”.

За його словами, подання скарг у міжнародні суди не вирішить суперечок між країнами.

Заступник МЗС Польщі акцентував, що країна діє для захисту інтересів своїх фермерів, а також своїми рішеннями не порушує національного й міжнародного права чи законодавства ЄС.

Яблонський також висловив занепокоєння останніми заявами представників української влади, оскільки, на його думку, “вони нав’язують однобокий погляд на багатоаспектну проблему експорту української сільгосппродукції в сусідні країни”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.