7 Вересня, 2024 11:40 pm

Теpміново! Азеpбайджан pозпочав антитеpоpистичну опеpацію в Нагіpному Каpабаху: що відомо

Азербайджан розпочав “антитерористичні заходи локального характеру” в Нагірному Карабаху.

По позиціях армії Вірменії та її військових об’єктів було застосовано “високоточну зброю” після того, як на мінах підірвалися азербайджанські військові та цивільні.

Про це 19 вересня заявило міноборони республіки, зазначивши, що воєнні дії узгоджені з росією, чиї військові присутні в Карабаху як миротворці.

Водночас азербайджанські ЗМІ повідомляють про закриття неба для Вірменії.

“У межах заходів із застосуванням високоточної зброї виводяться з ладу позиції на передовій та заглиблених, довготривалих вогневих точках з’єднань ЗС Вірменії, а також бойові засоби та військові об’єкти.

Ми ще раз наголошуємо, що цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури не зазнають нападів”, – заявили в азербайджанському міноборони.

Там зазначили, що “систематичні обстріли позицій” армії Азербайджану з боку Вірменії в Карабаху, “продовження мінування азербайджанських територій”, інженерне удосконалення бойових позицій та зростання кількості окопів та бліндажів за останні місяці “стало причиною ще більшого посилення напруженості”.

Крім того, в Баку заявили про посилення бойових позицій противника особовим складом, бронетехнікою, артилерією та іншою зброєю, приведення частин у високий рівень боєздатності, створення додаткових мобілізаційних частин, розширення розвідувальної діяльності проти підрозділів Азербайджану.

Згідно із заявою міноборони республіки, також було зафіксовано проникнення вглиб позицій “з метою повторного мінування очищених від мін територій та доріг цивільного призначення з диверсійно-терористичними цілями”.

У Баку також заявили, що 19 вересня через вибух міни, “встановленої з терористичною метою” вірменськими ДРГ у Карабаху, “загинули цивільні особи” і “було виведено з ладу” авто держагентства автошляхів Азербайджану.

Тоді ж підірвалося авто, що перевозило військових внутрішніх військ азербайджанського МВС.

“Загинули і були поранені наші військовослужбовці. Подібні факти є продовженням цілеспрямованої та планомірної терористичної політики Вірменії, яка проводиться проти Азербайджану”, – заявили в міноборони республіки.

Примітно, що вірменські радикальні канали в мережі звинуватили pф у подіях, заявивши, що її миротворці просто втекли.

Азербайджан заявив про початок антитерористичної операції в Нагірному Карабаху: що відомо

Азербайджан заявив про початок антитерористичної операції в Нагірному Карабаху: що відомо

Також у мережі з’явилося відео знищення станції РЕБ армії Вірменії у селі Ашаги Отараг (Агдеринський напрямок).


Нагадаємо, і Вірменія, і Азербайджан претендують на територію Нагірного Карабаху. Донедавна велику його частину контролювала т.з. невизнана “Нагірно-Карабахська Республіка”, яку підтримувала Вірменія.

За міжнародним правом цю територію вважали частиною Азербайджану.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.