7 Вересня, 2024 11:41 pm

Судова “pефоpма” в дії. Голову Верховного суду часів Януковича, вибрали до комісії відбору суддів

Центр Протидії Корупції

Наші найгірші побоювання підтвердились. Членом Дорадчої групи експертів, яка обиратиме суддів Конституційного суду, обрали Ярослава Романюка.

Цього кандидата підтримали 22 члени (!) Ради суддів України.

Для початку два факти: Романюк став суддею Апеляційного суду Львівської області при Кучмі, але найбільшого кар’єрного злету при Януковичі. В 2013 році Романюка обрали Головою Верховного Суду України.

Як ви розумієте, просто так на такі високі посади не призначали. Тому Романюк відповідним чином і поводився під час Майдану. Зокрема, він “висловлював занепокоєність у зв’язку із масовими акціями протесту під будівлями судів та просив забезпечити захист суддів”.

Він дуже непокоївся через масові акції протесту та просив забезпечити належний захист суддів. Це лягло в основу одного із диктаторських законів. А от свавільні рішення судів щодо протестувальників Романюка не хвилювали.

Є питання і до статків судді та його родини. В 2014 році донька судді стала власницею квартири в елітному будинку на Печерському узвозі в Києві. Попереднім власником квартири була рідна сестра Романюка. Вона зуміла придбати апартаменти в столиці, хоча працювала вчителькою математики у одній із львівських шкіл.

Крім того, донька Романюка станом на 2016 рік їздила на Land Rover Freelander, хоча працювала секретарем судового засідання в одному з судів і отримувала скромну зарплатню.

Через ці та інші факти Романюк у свій час отримував негативний висновок Громадської ради доброчесності.

І що ми бачимо? При всіх зашкварах Романюка все ж пропхали на дуже відповідальну посаду.

Це не все. Заступником Романюка став Володимир Кузьменко – суддя Шостого апеляційного адмінсуду.

Раніше Кузьменко був суддею ОАСК, є людиною одіозного Павла Вовка. Його прізвище звучало на плівках ОАСК.

Уявляєте, якими треба бути відірваними від реальності, щоб довіріти їм відбір суддів Конституційного Суду?

З такими кадрами, як Романюк чи Кузьменко, Україна навряд чи зможе розраховувати на доброчесний КСУ.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «цпк_ голову верховного суду часв януковича обрали до KOMICIÄ 3 выдбору суддв ксу»

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.