4 Жовтня, 2024 11:36 am

Адвoкат не витpимав та cказав пpавду. Оcь як мoжна оскаpжити дії ТЦК

ТЦК відмовляє у наданні відстрочки від призову – як оскаржити відмову?

Відмова у відстрочці від призову є проблемою, з якою часто стикаються військовозобов’язані громадяни України.

Слід зазначити, що нерідко така відмова суперечить чинному законодавству.

Незалежно від того, які підстави для відстрочки має військовозобов’язаний – чи це навчання, сімейні обставини чи стан здоров’я – кожен має право на справедливий розгляд своєї конкретної ситуації.

А у разі необґрунтованої відмови від надання відстрочки – на оскарження такого рішення ТЦК та СП.

Варіантів оскарження рішення про відмову у наданні відстрочки два:

1. Позасудове оскарження дій ТЦК та СП

Якщо вам відмовили у відстрочці, ви можете подати скаргу до Міністерства оборони або звернутися зі скаргою до керівника Центру комплектування та соціальної підтримки.

Для цього потрібно скласти заяву (допускається довільна форма скарги), вказавши свої контактні дані та описавши всі обставини справи, зокрема порушення, з якими ви зіткнулися.

До заяви слід додати документи, що підтверджують: посвідчення, довідки, що дають право на відстрочку, свідоцтва очевидців, скарги, письмову відмову від ТЦК та СП.

2. Судове оскарження рішень ТЦК та СП

У разі неправомірної відмови у наданні відстрочки ви маєте право звернутися до адміністративного суду.

Спочатку необхідно зібрати всі необхідні докази: копії документів, що стосуються справи (повістки, рішення ТЦК та СП, медичні довідки тощо), показання свідків та додати відмову оскаржуваного ТЦК та СП.

Далі слід скласти позовну заяву, де зазначаються всі деталі: дата подій, місце та відповідний орган, який ухвалив рішення.

Звичайно, можна скласти та подати позов самостійно за прикладами вже наявних в інтернеті, проте, надійніше та ефективніше звернутися за правовою допомогою до професійного юриста.

Згідно із законом, термін подання позову до адміністративного суду становить шість місяців з моменту, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення своїх прав.

У деяких випадках цей термін може бути продовжено або скорочено. Але коли йдеться про відмову у наданні відстрочки від призову, то доцільно розпочати процедуру оскарження такого рішення ТЦК та СП негайно, адже поки у вас немає відстрочки, то будь-якої миті вам може бути вручено повістку.

Адвокат Олег Лукьянчиков

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.