19 Вересня, 2024 11:37 pm

Як заpяджати телефон, щоб батаpея служила вpази довше: pеальне пpавило дуже пpосте

В ідеалі сучасні батареї зберігають оптимальну ємність протягом трьох років.

Якщо ваш телефон почав сильно розряджатися вже через рік після покупки, швидше за все, ви не дотримуєтеся інструкції щодо правильної зарядки.

У цьому немає таємниці, що правильне використання смартфона сприяє продовженню терміну служби акумулятора.

Хоча існує безліч рекомендацій різних експертів, насправді їх не так багато. Розповідаємо, як зробити все правильно.

Щоб не зіпсувати батарею і максимально забезпечити її тривалу службу, найчастіше рекомендується дотримуватися цих п’яти правил:

Не виснажувати акумулятор повністю і не заряджати до 100%. В ідеалі слід тримати відсотковий заряд у діапазоні від 20 до 80%.

Не залишати смартфон на зарядці на всю ніч . По досягненню 100% він продовжує втрачати невеликий відсоток заряду і починає знову заряджатися, що створює зайві цикли зарядки-розрядки і прискорює деградацію батареї.

Не користуйтеся телефоном, доки він не підключений до кабелю . Часто ми продовжуємо сидіти в телефоні, поки він підключений до кабелю, що призводить до перегріву батареї та уповільнення процесу заряджання.

Уникайте перегріву.

У гарячому смартфоні батарея втрачає ємність значно швидше. Доведено , що при температурі 55 градусів акумулятор деградує майже вчетверо швидше, ніж за нормальних 25 градусів.

Відмовтеся від бездротової зарядки. При цьому способі телефон дуже нагрівається, що негативно впливає на акумулятор.

Але головний фактор, що впливає на деградацію – заряджання неоригінальними кабелями Lightning і USB-C (у випадку з microUSB можна використовувати майже будь-який) або дешевими китайськими бездротовими зарядами.

Оригінальний зарядний пристрій був розроблений виробником з урахуванням конкретних вимог та характеристик батареї вашого девайсу. Воно надає оптимальну напругу та струм, необхідні для безпечної та ефективної зарядки.

У свою чергу, використання неофіційних кабелів можуть в окремих випадках навіть зламати ваш пристрій, а недорогі бездротові зарядки часто не забезпечують відведення тепла. Це призводить до сильного нагрівання смартфона під час заряджання.

При цьому надійний кабель не обов’язково має бути дорогим. Це може бути сертифікований виробником кабель, наприклад, MFi (Made for iPhone/iPad), якщо ви використовуєте пристрої Apple.

Важливо, щоб зарядний пристрій відповідав параметрам вихідного струму та напруги, вказаним на оригінальному адаптері.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.