19 Вересня, 2024 11:11 pm

Стоcується вcіх! Як раніше вже нe буде! Укpаїнців змуcять платити за “дoвгий язик”

Укpаїнців змуcять платити за “дoвгий язик”!

Як не втpапити на штpaфи через нове пpавило.

Українці, які займаються поширенням неправдивих чуток, що можуть спричинити паніку серед населення або порушення громадського порядку, можуть зіткнутися з штрафами.

Таку інформацію надав адвокат та магістр права Євген Буліменко у коментарі для РБК-Україна.

Відповідно до статті 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку, передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу. Розмір такого штрафу може становити від 170 до 255 гривень.

“У даному випадку умовою адміністративної відповідальності є вчинення активних умисних дій, пов’язаних з поширенням неправдивих чуток, а також усвідомлення особою, що такі дії можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку,” – зазначив Буліменко.

За словами правознавця, суди у більшості випадків ухвалюють рішення про закриття справ, пов’язаних з поширенням неправдивих чуток, через відсутність складу адміністративного правопорушення або події.

Також часто приймаються рішення про звільнення від адміністративної відповідальності у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

“Проте, існують також випадки, коли суди приймають рішення про накладення адміністративних стягнень,” – додав адвокат.

Поширення неправдивої інформації може мати серйозні наслідки для суспільства.

Паніка серед населення та порушення громадського порядку можуть призвести до небезпечних ситуацій та навіть загрози для життя людей.

Тому важливо розуміти відповідальність за такі дії і уникати розповсюдження неперевірених чуток.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.