19 Вересня, 2024 9:38 pm

Щойно! Данія зробила важливу заяву для України: “Ми вирішили…”

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен підтримав використання Україною данської зброї на території росії, коментуючи наступ ЗСУ в Курській області.

Як повідомляє “Європейська правда”, його слова цитує DR.

За словами Расмуссена, підтримка України з боку Данії залишається незмінною, незважаючи на останні бойові дії на Курщині.

“Самооборона цілком може передбачати захід на територію агресора.

Якщо в межах цього ви атакуєте інфраструктуру або військові об’єкти сторони, що атакує, то це повністю відповідає правилам війни”, – вважає він.

Голова данського МЗС окремо підкреслив, що використання наданої Данією зброї на російській землі також не суперечить правилам:

“Ви не можете встановити межу, що зброя може бути використана лише на українській території”.

Зазначимо, що колишній голова данського Міноборони Якоб Еллеманн-Єнсен наполягав на використанні Україною данської зброї лише на своїй території.

Расмуссен також нагадав, що насамперед росія окупувала значну частину української території, а нинішній український наступ є частиною оборонної операції.

“Це оборонна операція, яка має на меті відрізати російські ланцюги постачання до російських військових частин на окупованій українській території”, – зазначив міністр закордонних справ Данії.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.