19 Вересня, 2024 11:53 pm

Чому пpо це усі мовчать? Лiчильник накpучує зайві кiловати – як визначити і що pобити

Лічильники електроенергії можуть накручувати зайве, але цього можна уникнути.

Стало відомо, як виправити проблеми з електролічильником, якщо він накручує зайві кіловати.

Лічильники електроенергії показувати зайві кіловати та мотати енергію, якою ви не користуєтеся.

На щастя, цю проблему можна виправити, повідомляє РБК-Україна (Styler).

Якщо лічильник накручує більше енергії, ніж використовується, слід перевірити на несправність.

Для цього можна якийсь потужний електроприлад. Це може бути обігрівач, посудомийна машина або електродуховка.

До включення приладу потрібно записати показання лічильника та перевірити потужність електроприладу. Наприклад, для обігрівача це може бути 2 кВт.

Після цього слід відключити все, що працює у вашому будинку від електрики і залишити включеним у розетку тільки той прилад, який ви вибрали для перевірки.

Перевірити показання електролічильника потрібно за годину. Якщо показання змінилися лише на 2 кВт, то ваш лічильник справний.

Якщо лічильник накрутив більше, ніж зазначено на електроприладі, повторіть маніпуляції та у разі помилки зверніться до фахівців для перевірки.

Але іноді причиною помилок лічильника може бути неправильне підключення. Це також можна перевірити. При правильному підключенні лічильника в обох проводах (фазі та нулі) йде однаковий струм.

Але якщо нульовий провід проходить через корпус силового щита або приєднаний під одним затискним болтом із сусідським проводом, то додатковий струм у металевому корпусі може призвести до помилкових показників. Якщо ви зафіксували помилку, зверніться до органів контролю для перевірки та корекції підключення.

Також слід враховувати, що зміни параметрів поставленої електроенергії також можуть впливати на лічильник, завдяки чому він працюватиме з помилками.

Припустимо, що його електросхема розрахована на напругу 230, але за фактом становить 180-210 В. Через це електроприлади нагріваються довше, що призводить до більшого споживання енергії.

Підключитися до лічильника можуть і сторонні люди, наприклад сусіди. Такі ситуації можливі, коли лічильник розташований у під’їзді.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.