24 Вересня, 2024 3:25 am

Вже по всій Укpаїні! Лікарі б’ють на спoлох З’явилася нова смеpтельна заpаза

Українцям пояснили небезпеку укусів отруйних павуків.

В Україні водиться понад тисячу видів павуків.

З них понад 500 видів населяють Карпати, а решта 700 мешкає на лівобережжі України.

З цієї кількості всього близько 10 видів, яких справді слід побоюватись і такі види все більше поширюються у нашій країні.

Про це пише телеграм-канал Труха Україна.

В Україні зросла кількість випадків укусів павуків, отрута яких становить велику небезпеку для людини.

За словами завідувача відділення інтенсивної терапії Охматдиту, укуси отруйних павуків часто можуть супроводжуватися ускладненнями, а особливу небезпеку вони становлять для тих, хто схильний до алергічних реакцій або має хронічні хвороби.

“Це отрута, яка є в цих павуках, вона вражає центральну і периферичну нервову систему. І, взагалі, ускладнення, пов’язані з нею, будуть поширюватися через цю систему.

І якщо людина страждає на якісь хронічні захворювання або має схильність до алергічних реакцій або має бронхіальну астму, наприклад, то у неї можуть бути загрозливі для життя ускладнення”, – пояснив експерт.

У зв’язку з цим українцям варто виявити особливу обережність, перебуваючи на природі чи в парках, чи помітивши такого павука у себе вдома. Також потрібно попередити про небезпеку дітей, оскільки їхній організм має ще меншу опорність отрутам, ніж у дорослих.

Варто пам’ятати, що при укусі звичайного павука лікар рекомендує виконати такі дії:

пити багато води;

промити місце укусу чистою водою з мильним розчином;

випити антигістамінний та протизапальний препарати.

А якщо вкусив павук, який є потенційним носієм небезпечної отрути, слід якнайшвидше звернутися до центру екстреної медицини, який зазвичай має протиотруту.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.