21 Вересня, 2024 4:31 am

“Шмигаль cказав: “Да буде cвітло!” І оcь що з того вийшло…”

Подаємо мовою оригіналу:

Alexandr Kochetkov

ШМИГАЛЬ СКАЗАВ: «ДА БУДЕ СВІТЛО!» АЛЕ СВІТЛО НЕ ПОЧУЛО

А ви, мабуть, думаєте, що наш уряд не знає про невідкладні проблеми країни і не збирається їх вирішувати? Все навпаки: прем’єр-міністр Шмигаль міркував, готувався два роки, а потім видав неочікувану проривну ідею: нас врятує розподілена генерація! І її треба розвивати!

Ось чого Шмигаля на Нобелівську премію ще досі не подали — він же просто переворот у енергетичній галузі зробив?! Хоча краще б на премію Дарвіна…

Іронізую тому, що програма розвитку малої генерація, а також програма підвищення енергоефективності комунальної сфери були прийняті урядом України ще двадцять років тому. І на ці програми виділялися великі кошті. Але вони так і не були виконані. І за ті чотири роки, що цей уряд у владі, він до виконанням енергетичних програм так і не приступив.

А тут раптом одкровення зійшло… Спогади про майбутнє… За декілька місяців до зими…

До речі, хтось з урядовців, хоча б той же прем’єр, прозвітує про використання генераторів різної потужності, які нам з 2023 року постачають наші партнери?

А також про використання коштів від тих же партнерів на ремонт та модернізацію енергетики і на розвиток тієї самої розподіленої генерації?

Я вже не кажу, що дуже хотілось би почути і про конкретні кроки по виконанню президентської фантазії про гігават нових енергетичних потужностей до кінця року.

Сумний парадокс нашого часу у тому, що, як розповідають нам «Слуги», під час воєнного положення ми не тільки президента і депутатів переобрати не можна, а навіть і уряд поміняти неможливо! Незалежно від ефективності роботи. Бо, виявляється, законодавство забороняє!

Он як!

Коли призначають своїх людей з вулиці на відповідальні посади — про закон не згадують. А як мова про відповідальність і підзвітність влади — не можна, бо такий закон.

Класно влаштувалися. За таких умов влада війну не закінчить ніколи. І вічний прем’єр-міністр буде кожен рік презентувати вічну програму розвитку малої енергетики. Що схожа на нескінченність, яку неможливо досягнути.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.