30 Квітня, 2024 3:12 pm

Перший пішов! Щойно! Суд Києва оголосив вирок російському військовому, який вбuв цивільного чоловіка на Сумщині

Солом’янський районний суд Києва засудив російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна до довічного ув’язнення за вбивство мирного жителя на Сумщині. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Вирок було оприлюднено на судовому засіданні у понеділок, 23 травня.

Шишимарін був визнаний винним за статтею про порушення законів та звичаїв війни (частина 2 статті 438 КК України) та засуджений до довічного ув’язнення. .

Вадима Шишимаріна звинуватили в умисному вбивстві цивільного чоловіка на Сумщині 28 лютого. Це сталося, коли ЗСУ розбили колону росіянина. Під час втечі Шишимарін разом з іще чотирма окупантами обстріляв приватний автомобіль і вкрав його. Автомобілем з пробитими ними ж колесами загарбники заїхали до села та побачили мирного мешканця, котрий говорив телефоном. Один з окупантів наказав сержанту вбити чоловіка, щоб той не повідомив про них українським військовим.

Через вікно автівки підозрюваний кілька разів вистрелив з автомата Калашникова в голову літньому чоловіку. Він помер на місці за кілька десятків метрів від свого будинку.

Згідно зі свідченнями обвинуваченого Вадіма Шишимаріна, вбити цивільного на велосипеді йому нібито наказав прапорщик. Коли підозрюваний у вбивстві українця відмовився, йому почав погрожувати інший російський військовий. Показання росіянина підтвердив інший військовий армії РФ, Іван Мальтісов. Він їхав разом із Шишимаріним та іншими російськими солдатами, коли вони побачили цивільного, у якого згодом вистрелив обвинувачений.

Нагадаємо, прокурори й СБУ зібрали достатньо доказів причетності Шишмаріна до порушення законів і звичаїв війни й умисного вбивства. Окупанту загрожує від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення.Перше засідання суду у справі Шишимаріна, на якому було вирішено, що процес проходитиме у відкритому режимі, відбулося 13 травня.

Засідання 19 травня завершилося проханням прокурорів довічного ув’язнення для російського окупанта. Під час суду росіянин визнав свою провину, покаявся та попросив пробачення в дружини загиблого. Вона зазначила, що не буде проти, якщо обвинуваченого обміняють на українських військових із Азовсталі.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.