20 Вересня, 2024 1:22 pm

Патpушев дав вiдмашку: розкpито неcподіваний сценаpій закiнчення вiйни в Укpаїні

У рф хочуть зняти санкції і відновити отримання прибутку за рахунок продажу вуглеводнів, упевнений Валерій Клочок.

У рф формується група силовиків, яка може сформувати інший порядок денний в переговорах по Україні, заявив політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики “Вежа” Валерій Клочок.

Він не виключив, що в цю групу може входити міністр оборони рф Сергій Шойгу і глава росгвардіі Віктор Золотов. Таку думку він озвучив в інтерв’ю Главреду.

“Ця група зараз дуже потужна, і має можливість сформувати інший порядок денний в переговорах по Україні”, – зазначив експерт.

При цьому він нагадав про те, що під час візиту до Китаю Шойгу зробив резонансну заяву щодо політичної можливості переговорів з Україною про припинення війни.

“При цьому він не говорив про умови, які озвучував путін (денацифікація, демілітаризація і відмова від вступу в НАТО). У Шойгу про це не йшлося зовсім – він сказав, що ми можемо говорити про прийнятні умови, одна з яких полягає у визнанні росії світом як ядерної держави”, – сказав співрозмовник.

При цьому він не виключає того, що головним спонукальним мотивом стало бажання зняття санкцій з рф і відновлення отримання прибутку за рахунок продажу вуглеводнів.

“А це можливо тільки в разі припинення війни і подальших мирних переговорів. Саме про це і говорив Шойгу в Пекіні. Не Лавров, ні путін, а саме Шойгу, який раніше ніколи за визначенням не говорив про такі речі. І я більше ніж переконаний, що його словами говорив Патрушев – це було саме за його вказівкою, а не путіна”, – додав Клочок.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.