19 Вересня, 2024 10:18 pm

Poзвал росії! Огpизко нaзвав pегіон рф, який “відвалиться” пеpшим ВІДЕО

Після відходу Рамзана Кадирова в Чечні почнуться дуже серйозні внутрішні проблеми, впевнений Володимир Огризко.

Раптові загострення стану здоров’я Рамзана Кадирова насправді не випадкові, і вони розраховані на те, щоб тримати ситуацію в Чечні під контролем, заявив дипломат, колишній міністр закордонних справ України, керівник Центру дослідження росії Володимир Огризко.

“З Кадировим відбувається те, що має відбуватися з кожним, хто має в росії певну силу і владу. Після невдалого путчу Пригожина путін зрозумів, що будь-хто, хто може навіть теоретично скласти йому конкуренцію, не жилець.

Тобто їх треба прибирати, причому прибирати очевидно для всіх, щоб ні у кого не залишилося ніяких сумнівів в тому, хто в домі господар”, – підкреслив він в ході чату в Главреді.

Дипломат каже, що за путінською логікою замість Кадирова можна поставити будь-якого іншого, хто “поклянеться путіну і буде цілувати його туфлі, і, таким чином, утримувати ситуацію”.

“Однак я думаю, що путін прораховується, тому що після відходу Кадирова біологічно або політично в Чечні почнуться дуже серйозні внутрішні проблеми.

Там живуть за іншими правилами – правилами помсти. А Кадиров наробив дуже багато зла багатьом чеченцям, які сьогодні і в Чечні, і за її межами. Тому в разі ослаблення кадировського режиму там може статися дуже серйозна внутрішня смута. А смута в будь-якій частині російської недоімперії – це ослаблення режиму, а, отже, це вигідно нам”, – не виключив він.

У той же час співрозмовник нагадав, що ще в 90-х роки Чечня проголосила свою незалежність, і за цю незалежність проголосувала більшість чеченського народу.

“До речі, досі ніхто не покарав росію за геноцид щодо чеченців під час Другої чеченської війни. Тому там ситуація буде розвиватися по наростаючій.

І, я думаю, в результаті саме з Чечні може початися фрагментація росії”, – додав Огризко.

Дивіться відео – чат з Володимиром Огризком:

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.