19 Вересня, 2024 4:29 pm

По Львову сильно прилетіло. Стали відомі наслідки атаки “Шахедами”. Відео

Країна-агресор Росія під час нічної атаки по Україні 19 вересня завдала удару дроном-камікадзе по Львову.

Внаслідок нього виникло кілька пожеж на промислових складах і постраждав чоловік.

Перед тим у регіоні лунали звуки вибухів. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий у Telegram-каналі, пише “Обозреватель”.

“Всі відповідні служби виїхали на місце. Працюємо за протоколом”, – написав він.

Зауважимо, що вночі вівторка Росія влаштувала третю поспіль повітряну атаку по Україні. Від другої години регіонами почала поширюватися тривога, в Повітряних силах ЗСУ попереджали про запуски ворогом ракет і ударних БПЛА.

Для Львівщини двічі оголошували загрозу від дронів-камікадзе типу Shahed-136/131. Зазначалося, що протиповітряна оборона працює над збиттям ворожих цілей.

Близько п’ятої ранку мер Львова вказав, що в області є загроза повторної атаки, але ППО на варті – звуки вибухів, які лунали в цей час, були роботою захисників. А вже згодом він підтвердив удар “Шахеда” на території міста, внаслідок чого загорівся дах промислового складу в одному з районів і є постраждалий.

Садовий уточнив, що з-під завалів дістали чоловіка 26 років – у нього відкритий перелом кінцівки, але його оперативно госпіталізували й надали всю необхідну допомогу.

Також мер попередив, що у місті на деякий час перекрили рух транспорту по вул. Городоцькій від перехрестя з вул. Патона до кільця в обидві сторони – там працювали спецтехніка і всі відповідні служби.

Деталі нічної атаки РФ на Львівщину.

За словами голови ОВА Максима Козицького, під час повітряної тривоги, яка почалася о 03:40 і тривала майже 2,5 години, в напрямку Львівської області летіло 18 дронів-камікадзе “Шахед”.

Із них сили повітряного командування “Захід” збили 15 безпілотників, зокрема сім – безпосередньо у повітряному просторі регіону.

“Цифри ще можуть трохи змінитися, інформація уточнюється, але навіть зараз можна уявити масштаб атаки і масштаб роботи, яка була у протиповітряної оборони області. На жаль, є три влучання у промислові склади у Львові. На щастя, без загиблих”, – повідомив чиновник.

За його словами, постраждалий 26-річний чоловік на момент атаки перебував на складі. Нині він у лікарні в стані середньої складності. Також на місці була жінка, але госпіталізації вона не потребувала.

Козицький наголосив, що на складах виникли загоряння у чотирьох локаціях. Станом на 09:00 пожежі ще гасили.

“Хочу наголосити, що це звичайні промислові склади. Нічого мілітарного на них не зберігали. Величезна вдячність нашим силам ППО за те, що ці “Шахеди” не забрали життя і домівки жителів області. Дякую рятувальникам та правоохоронцям, які оперативно прибули на місце подій і діють дуже злагоджено. Тримаємося. Не ігноруємо повітряних тривог. З нами Бог, правда та ЗСУ, тому перемога точно буде за нами!” – підсумував він.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.